• Brummen, 1 juni 2024 – In een zinderende finale op neutraal terrein in Brummen heeft EFC PW Zondag 2 uit Enschede geschiedenis geschreven door de KNVB Beker in de kelderklasse te winnen. De ploeg, die met negen man de rust inging, behaalde een onvergetelijke 4-1 overwinning op Eendracht Arnhem 4.

  Eerste Helft: Voorsprong voor PW

  De eerste helft begon veelbelovend voor EFC PW. Ondanks de fysieke aanwezigheid van Eendracht Arnhem, waren het de Enschedeërs die de score openden. Mark Kuis nam zijn ploeg op sleeptouw met een fenomenaal schot van afstand, gevolgd door een schitterende vrije trap die onhoudbaar in de kruising verdween. Tegen de verwachtingen in ging EFC PW met een 2-1 voorsprong aan de leiding bij rust, ondanks dat ze door vier gele kaarten met negen man op het veld stonden.

  Tweede Helft: Tactische meesterzet en Historische goals

  In de rust besloten de coaches van EFC PW om een extra verdediger in te brengen en zich te richten op countervoetbal. Deze tactische meesterzet bleek goud waard. Hoewel Eendracht Arnhem met elf tegen negen speelde, slaagde PW erin om de defensieve linies strak te houden en razendsnel om te schakelen.

  Mark Kuis, die al voor rust tweemaal scoorde, voltooide zijn hattrick met een prachtig afgeronde counter in de tweede helft. Bart Heutink, de spits die al op 37 doelpunten stond dit seizoen, bewees opnieuw zijn waarde door de vierde en laatste treffer voor PW te maken, waarmee hij zijn seizoenstotaal op 38 doelpunten bracht. PW wist hiermee hun voorsprong verder uit te breiden en de wedstrijd definitief in hun voordeel te beslissen.

  Tumult en Extra Speeltijd

  De finale werd nog langer door tumult op de tribunes en enkele relletjes, wat leidde tot een extra speeltijd van 30 minuten. Ondanks de hectiek buiten het veld, bleef EFC PW gefocust en gaven ze hun voorsprong niet meer uit handen.

  Unieke prestatie

  Met een eindstand van 4-1 kroonde EFC PW zich tot bekerwinnaar, een prestatie die nog lang zal blijven hangen in de kelderklasse. De overwinning is niet alleen bijzonder vanwege de grote score, maar vooral door de manier waarop de negen mannen van PW, tegen alle verwachtingen in, standhielden en triomfeerden. Het was een wedstrijd waarin strijdlust, teamgeest en slimme tactieken samenkwamen om een unieke sportieve prestatie te leveren.

  De helden van EFC PW 2 hebben hun plaats in de geschiedenisboeken van het amateurvoetbal veiliggesteld met een overwinning die bewijst dat veerkracht en strategie altijd kunnen zegevieren, zelfs in de moeilijkste omstandigheden.

  Bron: Klaas Posthuma

 • Doelpunt! Vrije trap Mark Kuis

 • Na laatste fluitsignaal