•  

  Beste leden,

   

   

  Het is begin september en de competitie staat op het punt weer te beginnen. Het voetbalseizoen 2019/2020 is een half jaar geleden wel erg abrupt afgebroken. Het coronavirus zorgde ervoor dat het voetbalplezier ons werd ontnomen. Velen van jullie hebben het spelletje node gemist. Dat bleek wel toen in juli de trainingen weer hervat mochten worden. Uit de opkomst bleek wel hoe zeer jullie de weide nodig hadden. De aanmelding voor het 3 eeuwen toernooi als opening van het nieuwe seizoen was overweldigend. Alle teams wilden mee doen. Helaas moest het bestuur besluiten dit evenement af te gelasten, vooral omdat de belangrijkste corona-maatregel, anderhalve meter afstand, niet gerealiseerd kon worden. 16 teams op ons veld was te veel van het goede. Maar: van uitstel komt geen afstel!

   

  We starten dit seizoen met 17 teams in de competitie. 6 teams op zondag, 4 teams op zaterdag en 7 teams op de vrijdagavond. Daarmee zijn wij op dit moment de club in Enschede met de meeste seniorenteams. Groot zijn is geen doel op zich, maar is voor elke club een voorwaarde om te blijven bestaan. Het bestuur doet er alles aan om de eigenheid van PW te behouden. De groei van de club is voor een belangrijk deel te danken aan de overkomst van bijna alle voetballers van Zuid-Eschmarke. De beoogde fusie met Sportclub Enschede is in het voorjaar gestrand. Daarnaast is een 35 + team overgekomen van Vosta. We heten hen van harte welkom en hopen en verwachten dat zij met evenveel voetbalplezier de clubkleuren van PW verdedigen.

   

   

  Zoals iedereen weet gaf een belangrijk deel van de selectie aan niet door te willen gaan, maar als een vriendenteam op een lager niveau te willen spelen. Tevens vertrok Gerben Nijhuis als trainer naar Buurse. Door de grote inzet van de technische commissie hebben we weer een volwaardige selectie en nieuwe trainer. Arnold Marshall gaat samen met Rick Ardesch zorgen dat we weer trots kunnen zijn op de prestaties van ons eerste team.

   

   

  Nu jullie na lange tijd weer ons complex bezoeken, valt het hopelijk op dat het paviljoen er netjes en verzorgd bij ligt. Voor een deel is dat de verdienste van de onderhoudsploeg, maar veel belangrijker in deze is ETM. Deze zorg-organisatie heeft gevraagd of zij ons complex kunnen gebruiken voor dagbesteding voor hun cliƫnten met enige afstand tot de arbeidsmarkt. Zij zijn vier dagen per week aanwezig en zorgen ervoor dat het geheel er pico bello bij ligt.

   

   

  De corona-crisis heeft er voor gezorgd dat we het afgelopen half jaar heel wat inkomsten hebben moeten missen. Dankzij een initiatief van Robert Morsman hebben we een buffer om het ergste leed te verzachten. Zo gaan we in ieder geval nu niet de contributie verhogen en blijven de prijzen in de kantine gelijk. Maar..... Er wordt door de overheid, politie en boa's strenger gecontroleerd. Als wij, als club, de corona-maatregelen niet of onvoldoende hebben ingevoerd, wacht ons een boete van 4000 euro. De individuele speler kan beboet worden met 390 euro! De eerste boetes zijn al uitgedeeld!!

   

   

  De allerbelangrijkste regel is: houd anderhalve meter afstand. Het is tevens de regel die het moeilijkst te handhaven is, maar het is belangrijk om dit in acht te houden. Daarnaast: blijf thuis als je klachten hebt en desinfecteer en was regelmatig je handen. De concrete uitwerking voor PW wordt met leiders besproken en de leiders zullen dat vervolgens met teamgenoten bespreken. Iedere PW-er wordt geacht de aanwijzingen op te volgen, ook die op papier staan in het paviljoen. Je doet dit niet alleen voor jezelf, maar vooral voor anderen. Daarnaast doe je het voor de club, die iedereen gezond en met plezier wil laten voetballen. Wees dus solidair! Samen kunnen we er voor zorgen dat we kunnen blijven spelen EN dat we aanwezig kunnen zijn op het PW complex zonder dat de gezondheid van spelers en andere aanwezigen in gevaar komt. Dank voor uw begrip: samen gaan we er een mooi seizoen van maken!

   

   

  Met vriendelijke groet,

   

   

  Bestuur PW.

   

   

   

   

   

   

   

  Contact: info@efcpw.nl