• Op 12 mei j.l. bereikte ons het zeer droevige bericht dat oud-speler en bestuurslid van PW, Paul Benneworth, op de veel te jonge leeftijd van 46 jaar geheel onverwacht in zijn slaap overleden is. Dit komt als een schok voor iedereen die Paul gekend heeft. Hij laat zijn vrouw Leanne en hun 2 jonge kinderen achter.

  Paul werd geboren in Engeland en  groeide op in Whitley Bay, een klein dorp aan de kust, niet ver van Newcastle. Al vanaf zijn jeugd was hij een grote fan van Newcastle United FC, en tevens van de lokale Whitley Bay FC.  De voorliefde voor het voetbal zat er al op jonge leeftijd in. Door een gebrek aan mogelijkheden om zelf voetbal te spelen werd Paul lid van de lokale rugbyclub.

  Nadat hij een studie Geografie afgerond had aan de Universiteit van Oxford, wilde hij het onderzoek verder toespitsen op de invloed van universiteiten op de regio. Op dit vakgebied rondde hij een promotietraject in Newcastle af. Het vakgebied bracht hem ook naar Nederland, en in het bijzonder, naar Twente. Paul werd meteen verliefd op de regio en wist vanaf dat moment dat hij Nederlands moest gaan studeren want hij wilde er alles aan doen om in Twente te gaan wonen en werken. In 2009 werd deze droom werkelijkheid; hij kreeg een positie aan de universiteit Twente en ging wonen in Enschede.

  Via collega’s en vrienden werd hij niet veel later geïntroduceerd bij PW. Alhoewel hij nooit een achtergrond had gehad als voetballer, is hij meteen lid geworden en was hij vervolgens met hart en ziel betrokken bij de club. In eerste instantie als speler, later ook als bestuurslid. Langzaam maar zeker begon hij meer gevoel te krijgen voor het spelletje, met als een van de hoogtepunten 2 goals in 1 wedstrijd, n.b. op Saint Patrick’s day. Al snel vond hij zijn draai en uiteindelijk werd hij speler bij de veteranen, een team waar hij zich uitermate goed thuis voelde. Het spelen van wedstrijden was altijd “het hoogtepunt van de week”, iets waar hij de hele week naar uit kon kijken.

   

  Naast zijn betrokkenheid bij PW was Paul bijzonder gecharmeerd van FC Twente, een club waarbij hij grote gelijkenissen zag met Newcastle FC. Beide clubs waren gevestigd in voormalige industriële gebieden, waar samenhorigheid een groot goed is. In het fan-blad van Newcastle FC, The Mag, schreef hij opiniestukken waarin hij ook regelmatig inging op de vergelijking met FC Twente, maar ook PW kwam met regelmaat voorbij. “Mensen in Twente komen echt voor elkaar op, en zeker ook op momenten dat het minder ging met FC Twente”. Dat was 1 van de redenen dat hij hield van “zijn Twente”.

  Toen zijn gezin overkwam naar Nederland is Paul gaan wonen in Lonneker, een plaats die hij snel in zijn hart sloot. Hij heeft daar uiteindelijk niet lang gewoond; hij kreeg een baan aangeboden als hoogleraar in Noorwegen, in de stad Bergen, een baan die hij naar eigen zeggen “niet kon laten lopen”. De familie keerde terug naar Engeland en Paul pendelde heen en weer tussen Bergen en hun nieuwe huis in Whitley Bay. Hij was nog met enige regelmaat te vinden in Enschede, omdat hij nog een kleine aanstelling had bij de Universiteit Twente om projecten af te ronden. Even bijpraten in Sprakel danwel in het Bolwerk en het gesprek ging al vrij snel richting het wel en wee van PW en FC Twente.

  Op het moment van zijn overlijden was Paul bij zijn familie in Whitley Bay. Wij wensen hen heel veel sterkte toe met het verlies van deze betrokken man, een PW-er in hart en nieren.