• TVV en SVV zijn samen met de gemeente aan het kijken waar de clubs een plek kunnen vinden. ERC’69 en Enschede Broncos verhuizen van het wethouder Horstman Park naar Diekman Oost.

   
  TVV en SVV zijn samen met de gemeente aan het kijken waar de clubs een plek kunnen vinden. ERC’69 en Enschede Broncos verhuizen van het wethouder Horstman Park naar Diekman Oost. © Reinier van Willigen

  De nieuwe sportkaart van Enschede krijgt vorm: Sportclub Enschede en PW wijken voor FC Twente

  ENSCHEDE - Het Enschedese sportklimaat wacht een ingrijpende operatie, die de traditionele verhoudingen in de stad volledig door de war zal gooien. Langzaam maar zeker krijgt de beoogde nieuwe sportkaart van de stad vorm. Clubs als PW en Sportclub Enschede moeten verhuizen en Glanerbrug maakt een pas op de plaats. 

  De besturen scharen zich unaniem achter de planvor­ming en zijn inmiddels met hun eigen leden in gesprek om goedkeu­ring op te halen

  Niels van den Berg, Wethouder

  „Het klopt dat wij ruimte moeten maken voor de mannen van FC Twente”, zegt Angeline Bennink namens Sportclub Enschede. „Maar waar PW al helemaal klaar is voor de verhuizing, ligt dat bij ons nog iets anders. PW wilde ook verhuizen gezien de groei die ze doormaakt en heeft vorig jaar al een toezegging van wethouder Niels van den Berg gekregen. Wij moeten noodgedwongen verkassen. Maar de gemeenteraad zal bij de zomernota toch eerst een oordeel over moeten vellen of het wel zoveel wil investeren in sport”, zegt Bennink. „En pas daarna kunnen wij onze leden in de besluitvorming meenemen.”

  Met TVV en SVV wordt gezocht naar locatie

  Het Wethouder Horstman Sportpark is mogelijk niet meer nodig door alle wisselingen. „Met de gewenste verhuizing van ERC’69 en Broncos komt het deels vrij. Daarnaast lopen gesprekken met SVV’91 en TVV Enschede voor een andere plek, zodat het hele sportpark wordt vrijgespeeld en exploitatiekosten vervallen”, aldus Van den Berg.